události
HomeMagazínJak zužitkovat podzimní úrodu hrušek? Vyzkoušejte vynikající obrácený dort nebo čerstvý hruškový...

Jak zužitkovat podzimní úrodu hrušek? Vyzkoušejte vynikající obrácený dort nebo čerstvý hruškový chléb

- Reklama -aktualita

I když většinu podzimního ovoce, včetně hrušek, konzumujeme v syrovém stavu, pokud je máme hodně, namístě jsou i různé chutné recepty. Kromě kompotovaných hrušek existuje mnoho způsobů, jak podzimní úrodu zužitkovat – na slano i na sladko. Vyzkoušejte některý z těchto skvělých receptů!

Obrácená dort z hrušek a pomerančové kůry

Chutná a svěží dort pečená v litinové pánvi.

ingredience:

½ šálku másla, nakrájeného na kostky
½ šálku hnědého cukru
2 lžíce strouhané pomerančové kůry
2 středně zralé hrušky, oloupané a nakrájené na čtvrtiny
2/3 šálku cukru
1/3 šálku kokosového oleje
1 velké vejce, odstát při pokojové teplotě
1 a 1/3 šálku univerzální mouky
1 a ½ čajové lžičky prášku do pečiva
½ čajové lžičky soli
¾ šálku sladké smetany
Troubu předehřejte na 180 ° C. Vložte máslo do litinové nebo jiné pánve vhodné na pečení. Máslo nechte roztát v troubě, trvá to zhruba 3-5 minut. Pánev opatrně ponakláňajte, abyste máslo dostaly i na boky. Dno posypte hnědým cukrem a 1 lžící pomerančové kůry. Na cukr poklademe jednu vrstvu nakrájených hrušek.

Ve velké míse vyšlehejte cukr, kokosový olej, vajíčko a zbylou 1 lžíci pomerančové kůry. V další misce promíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Tuto směs postupně vmíchejte do vajíčkové směsi střídavě se smetanou. Vše dobře utřené nalijte na hrušky. Pečte 45-50 minut, testujte párátkem. Před převrácením na servírovací talíř nechte vychladnout 10 minut. Podávejte teplé.

Salát s hruškami, kapustou, slaninou a parmezánem

Tento jednoduchý salát je elegantní přílohou jakémukoliv menu. Díky směsi čerstvých hrušek a uklidňujících chutí je ideální na speciální příležitosti.

ingredience:

2 šálky nakrájeného listového salátu
2 šálky nakrájeného čerstvého kapusty
2 střední hrušky, nakrájené na tenké plátky
4 proužky slaniny, opečené, nakrájené na menší kousky
Na zálivku:

¼ šálku majonézy
1 polévková lžíce dijonské hořčice
2 čajové lžičky strouhaného parmezánu
½ čajové lžičky česnekového prášku
1/8 čajové lžičky pepře
2 až 3 polévkové lžíce mléka
Ve velké míse smíchejte salát a kapustu. Navrch dejte hrušky a slaninu. V malé misce rozšlehejte majonézu, hořčici, parmezán, česnekový prášek a koření. Postupně zašleháme tolik mléka, abyste dosáhli požadovanou konzistenci. Zalijte salát, promíchejte a podávejte.

- Reklama -podnikatel
- Reklama -PR články
Must Read
- Reklama -PR články
Related News
- Advertisement -podnikatel